Tips om op gewicht te blijven, waar je vandaag nog mee kan starten!

Wie een magazine, website of social media kanaal opent wordt direct geconfronteerd met allerlei tips en adviezen omtrent gewicht verliezen en afvallen. Zeker in bepaalde periodes zijn ze niet te missen. Traditioneel is dat natuurlijk in januari, wanneer we na al dat december-lekkers toch echt weer op rantsoen moeten. Daarna komt alweer snel de zomer eraan waar we strak in het zwempak willen, en na de zomer is er ook wel weer een detox nodig. Maar laat je vooral niet gek maken door al deze zaken. Je kan veel beter de focus verleggen en gaan voor zaken die áltijd waardevol zijn voor jouw gezondheid. Welke dat zijn? Bijvoorbeeld veel water drinken met een Air up! Lees snel verder.

Drink door

Bij diëten moet je vooral dingen minder doen, maar er zijn ook wel dingen die je méér mag doen. Een voorbeeld hiervan is water drinken. Dit gaat voor je héle lijf goed zijn. Van je haargroei tot je darmen. Die laatste varen er wel bij omdat water cruciaal is bij de spijsvertering. Ook verwarren veel mensen de prikkel van honger met die van dorst. Drink dus altijd eerst een flink glas water wanneer jij denkt dat je honger hebt. Dit kan in werkelijkheid wel eens iets heel anders betekenen. Vind je water drinken lastig? Dan zijn er wel een aantal zaken die het kunnen vergemakkelijken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat water altijd lekker op temperatuur is door een fles standaard in de koelkast te zetten. Is jouw koelkast altijd vol? Ga dan voor een kleine koelkast speciaal voor drinken, dit zorgt er ook weer voor dat de verleiding om nog wat anders te eten mee te pakken uit de ‘gewone’ koelkast klein is.  Daarnaast is er tegenwoordig ook de Air up, die aan terrein wint. Zowel bij kinderen als volwassenen. Dit is anders dan de welbekende waters met een smaakje, dit is namelijk water met een geurtje! Maar dat het een geur is, dat heb je dan net weer niet door. Je water krijgt hierbij namelijk een geur doordat er bovenaan de fles een pod zit. Dit zorgt ervoor dat er een geur wordt afgegeven zodra jij uit de fles drinkt. Helemaal gezond en toch iets meer variatie. Klaar met de ene smaak? Dan vervang je de pod door een andere, zoveel smaken zoveel geuren!

80% – 20% regel

Nog een tip die ervoor gaat zorgen dat jij op gewicht blijft zonder gekke acties te hoeven ondernemen is de zogenaamd 80-20% regel. Dit is namelijk de regel die ervoor gaat zorgen dat er balans in je leven ontstaat. 80% van het voedsel wat je dan eet is gezond; groente, fruit, eiwitten, mager vlees, volkoren granen etc. En 20% is minder gezond, maar wel zaken waar je écht van geniet. Dat laatste is wel cruciaal om de balans te houden. Houd jij énorm van witte chocolade? Ga dan niet voor de ‘gezonde’ pure variant maar verwen jezelf af en toe met een stukje wit. Alleen dan voorkom je dat je later zulke cravings krijgt dat je in één keer voor de hele reep wit gaat. Maar beperk dit dus tot het lekkerste en 20% van je voedingspatroon, en je zult zien dat je heerlijk in balans bent.

Kortom, sommige diëten en bijbehorende health guru’s maken gezond leven en op gewicht blijven heel complex maar in werkelijkheid is dat het totaal niet. De truc zit ‘m er vooral in dat je het voor jezelf niet te groot en uitdagend maak. Investeer in lange termijn oplossingen die je ook daadwerkelijk vol kan houden. Alleen dan kun jij jezelf écht een gezonde levensstijl aanleren en profiteren van een fit en vitaal bestaan. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven